Sistemi podesta

Opis

Sistemi podesta - Opis - Dexion Skladišni i radni prostori

ME250 podesti firme Dexion omogućavaju isplativo stvaranje dodatnog podnog prostora u postojećim zgradama. Divni u svojoj jednostavnosti, stubovi i grede lako konstruisanog ME250 firme Dexion mogu izgraditi neke od najvećih podova za velika opterećenja. Sa standardnim teretom od 1000 kg/m2 i rasponom od 10 metara, Dexion ME250 je višenamenski za gotovo sve korisnike.

Upotpunjen stepeništem visokog kvaliteta, jakom ogradom i sa 3 različite vrste kapija, Dexion ME250  pod može biti ekonomično rešenje u poređenju sa betonskom konstrukcijom. Dexion podest se takođe demontira u potpunosti i može se ponovo koristiti.

Dexion ME250 podest je:

  • Ekonomičnije rešenje od betona
  • Lak za izgradnju
  • Rasklopiv i višekratno upotrebljiv
  • Lako se postavlja u postojećim zgradama
  • Propušta svetlost (sa podom od čelične rešetke)
  • Samostojeći (nema dodatnog opterećenja na stubovima objekta)
  • Minimalni dodatni pritisak na podu objekta

Dodatna oprema

Sistemi podesta - Dodatna oprema - Dexion Skladišni i radni prostori

Ograda

Zaposleni moraju biti u mogućnosti da rade u bezbednom okruženju. Važan aspekt je čvrsta ograda koja okružuje svaki podignuti pod, u skladu sa pravilima bezbednosti i inspekcije.

  • Ograda je pričvršćena za pod.
  • Ograda se sastoji od donje šipke oko poda, šipke u visini kolena i rukohvata.
  • Ograda nema nezaštićene otvore.

Ograde za podeste firme Dexion ne samo da ispunjavaju sve ove uslove, već su i ergonomski oblikovane da pruže čvrsto držanje. Sistem je dizajniran tako da nema oštrih delova ili ivica i svi uglovi su zaobljeni. Komponente imaju završnu obradu od praha otpornog na ogrebotine.
 

Stepenice

Stepenice su potpuno usklađene sa ogradom, imaju rukohvate sa obe strane čineći tako veoma stabilno stepenište. Postoji potpun izbor širina, uglova i oblika.

Paletne kapije

Krilna kapija pruža čvrstu zaštitu. Pošto se krilna kapija zatvara automatski uz pomoć skrivenog zaustavnog sistema, uvek je bezbedno zatvorena. Vozač viljuškara lagano gura paletu kroz krilnu kapiju. Kada je paleta uklonjena, kapija se automatski zatvara posle palete.

Kapija sa nagibom pruža najbolju zaštitu. Bez obzira na to da li je otvorena ili zatvorena, uvek je bezbedna.

Lift za robu

Umesto ili u kombinaciji sa paletnom kapijom, prevoz robe liftom može biti veoma efikasno rešenje. Liftovi su okruženi mrežnim zidom za bezbednost, mogu se pozivati sa svakog nivoa i imaju različite bezbednosne karakteristike i mogućnosti. Postoji izbor liftova u klasama težine i veličine.

Podovi

Sistemi podesta - Podovi - Dexion Skladišni i radni prostori

Kako izabrati pravi pod

Sa podestom, podom Hi280 polica i podom P90 paletnog regala postoji nekoliko mogućnosti kad se radi o izboru tipa poda.

Osvetljenost, potrebe u slučaju požara i upotreba paletnih kolica na podovima su veoma bitne stavke.  

Podovi od iverice (debljina 38 mm)

Pristupačno i pouzdano standardno rešenje. Izborno opremljen belom završnom obradom za najbolje prelamanje svetlosti. Gornja površina je ili od standardne iverice ili postoji sloj protiv klizanja ili dekorativni sloj.

 

Podovi od čelične rešetke

Prednost podova od čelične rešetke je što omogućavaju prolaz prirodnoj svetlosti koja zrači i osvetljava površinu ispod.

Vatrogasne brigade mogu takođe naručiti otvorene rešetkaste podove u kombinaciji sa dimnjacima i sistemom prskalica.

Podovi od čelične rešetke su veoma jaki, dugotrajni i mogu se koristiti u kombinaciji sa paletnim kolicima kada se koristi sitna mreža.