Skip to main content

Kompaniju Dexion je osnovao Australijanac grčkog porekla Demetrius Komino, kome je Velika Britanija postala dom. Prvobitno je osnovao štampariju koja je ubrzo dobro poslovala, pa je Komino počeo da traga za većom produktivnošću u svom poslu.

Perforirani ugaoni profil firme Dexion je bio odgovor na njegova pitanja o efikasnosti – Kako napraviti skladišne regale za papir koji se lako mogu rastaviti i ponovo sklopiti?

Do 1947, Kominovi eksperimenti su doveli do materijala za oblikovanje koji je pogodan za konstrukciju, Dexion (starogrčka reč za ispravno) perforirani ugaoni sistem je bio jači od drveta, i mogao se postaviti u deo prostora koji je inače bio potreban za drvene grede slične snage.

I tako je stvoren prvi podesivi skladišni sistem. Dexion je kasnije nastavio sa dizajniranjem paletnih regala i poličnih sistema.

2005 – Dexion je postao deo Constructor Group. Prvobitno osnovan 1856, ime Constructor Group je prihvaćeno 1996. godine posle udruživanja Electrolux Constructor sa firmom Kasten Høvik. Od tada kompanija raste u smislu veličine i značaja i postaje lider na tržištu prateći politiku akvizacije i rasta.

2018 – Dexion je postao deo Gonvarri Material Handling.

Gonvarri Material Handling se sada zasniva na 5 ključnih brendova: Constructor, Dexion, Stålteknik, Kredit  i Kasten. Svaki brend se razvijao decenijama i sada je lider na tržištu prema sopstvenoj zasluzi.