Skip to main content

Treba da skladištite dugačke, teške proizvode? Evo kako...

U središtu sistema za upravljanje skladištem nalazi se razumevanje zahteva proizvoda koje treba uskladištiti i investiranje u opremu radi zadovoljavanja ovih potreba, uz optimizaciju kapaciteta skladišta.

Mobile Cantilever

Ovaj izazov nikad nije izraženiji nego kada je reč o skladištenju dugačkih, teških predmeta. S obzirom da su oni glomazni, teški i nepodudarni, vrlo lako biste mogli da umanjite efikasnost sistema za upravljanje skladištem ako ne pridate dužnu pažnju načinu skladištenja takvih predmeta.

Međutim, postoji čitav asortiman dostupne specijalizovane opreme za skladištenje, koja ne samo da skladišti dugačku i tešku robu, nego i omogućava maksimalni kapacitet skladištenja uz lak pristup prostoru za skladištenje i iz njega, unapređeno upravljanje zalihama, što sve dovodi do više produktivnosti.

Konzolni nosači i skladištenje

Medium Duty Cantilever

Jedan odgovor predstavljaju konzolni nosači. Poduprti s jedne strane i pruženi po horizontali, konzolni nosači pružaju prilagodljivost potrebnu za skladištenje dugačkih, teških ili glomaznih predmeta.

 

Ovo je popularan izbor, i to s dobrim razlogom. On je prilagodljiv, s obzirom da je u stanju da nosi predmete u više dužina, težina i stepena glomaznosti.

Pruža i gustinu skladištenja, maksimalno koristeći raspoloživ prostor. To je dokazano, bezbedno rešenje, a ima i dodatnu prednost što je pogodno za okruženja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Njegov glavni pridev je pristupačnost. S obzirom da je pročelje potpuno otvoreno, viljuškari mogu lako da pristupaju uskladištenoj robi, radi slaganja ili vraćanja.

Konačno, teško se haba i pruža ekonomično rešenje, koje se može prilagoditi da odgovara vašem okruženju za skladištenje, jer se isporučuje u širokom rasponu specifikacija.

Heavy Duty Cantilever

Za dugačke i teške predmete

Da li skladištite dugačke, teške predmete, kao što su cevi ili drvna građa? Rešenje za to su konzolni nosači za teška opterećenja.

Prilagodljiv modularni sistem idealan je za dugačku, tešku robu i – pošto je poduprt – u potpunosti dostupan za viljuškara radi skladištenja i uklanjanja predmeta.

Za dugačke i lakše predmete

Nije sva dugačka roba teška, ali ju je ipak nezgodno skladištiti, tako da predstavlja podjednak izazov. Za predmete koji su dugački ali se mogu podići ručno, konzolni nosači za laka/srednja opterećenja su idealno rešenje. Lako dostupni viljuškarima za komisioniranje i viljuškarima, pružaju mogućnost skladištenja velike gustine.

Ušteda prostora

Mobilni konzolni nosači omogućavaju optimalno korišćenje površine skladišta. Nosači se mogu pomerati, što omogućava veću gustinu, i – pošto su poduprti – idealni su za skladištenje teških, dugačkih i glomaznih predmeta.

S obzirom da nema prepreka na prednjem delu, i oni su u potpunosti dostupni za viljuškare i, pošto je predviđeno da se obrću, samo jedan prolaz treba da bude otvoren u određenom trenutku.

Veća gustina

TELEKANT

Još jednu opciju predstavljaju teleskopski konzolni nosači (TELEKANT). Statično stoje na podu, ali mogu da obrnu uskladištene predmete prema unutra ili spolja duž nosača. To omogućava veću gustinu skladištenja i optimizaciju kapaciteta.

Pošto je ovaj nosač zasnovan na dizajnu klasičnog konzolnog nosača, zadržava sve njegove prednosti ali pruža i više mogućnosti skladištenja zahvaljujući teleskopskim nosačima polica sa proširivim nivoima za skladištenje.

Zahvaljući mogućnosti opsluživanja konzolnog nosača pomoću dizalice, do 80 procenata područja za manipulisanje može se pretvoriti u produktivno područje. Ovaj tip nosača može se ugraditi na manje pristupačnim mestima ili u samoj blizini mašine koja obrađuje uskladišteni materijal.

Takođe, stepen bezbednosti kao i brzina i komfor prilikom manipulisanja profilima pomoću dizalice su bitno viši.

Ostala rešenja za skladištenje dugačkih, teških proizvoda

A-rack

Konzolni nosači nisu jedino rešenje u arsenalu rukovodioca skladišta.

Još jedna opcija su A-nosači, koji se tako zovu zbog konstrukcije koja je sa strane u obliku velikog slova A.

A-nosači su idealni za nezgodne predmete kao što su drvene ploče, letve ili trake, koje se tako mogu bezbedno i pažljivo uskladištiti vertikalno u A-nosače.

Dodatnu prednost predstavlja to što susedni A-nosač može da omogući skladištenje sa obe strane, radi maksimalne moguće gustine. Oni su i vrlo prilagodljivi, jer se razmak može podešavati tako da odgovara debljini i broju predmeta koje treba uskladištiti. Potporne horizontalne grede su takođe podesive, tako da možete skladištiti predmete na željenoj visini.

Krajevi se mogu ograditi da bi se sprečilo oštećivanje robe, a može se dodati i drveni podupirač.

Rollrack

Za skladištenje dugačkih predmeta idealno rešenje je Rollrack. Izgledom nalik na pčelinje saće, predmeti se mogu skladištiti pojedinačno u okviru svake ćelije. To omogućava brz i jednostavan pristup, i nema potrebe za premeštanjem ostalih predmeta. On takođe omogućava veću gustinu skladištenja.

Jasno je da za svaki problematični glomazni, teški ili dugački predmet kojeg treba uskladištiti postoji savršeno rešenje - bilo da je to konzolni nosač, A-nosač, valjkasti nosač ili kombinacija sva tri nosača. Cilj je maksimalno povećati kapacitet skladištenja, produktivnost i upravljanje zalihama, a ova rešenja ispunjavaju ovaj cilj.

Obratite se našem timu radi razgovora o rešenjima za skladištenje dugačkih, teških ili glomaznih predmeta.

Related news
Latest news