Skip to main content

Tornado mašine za skladištenje predstavljaju rešenje za finskog prodavca elektronike

Kupac: Elgood Oy
Lokacija: Vantaa, Finska
Korišćeni proizvodi/usluge: Tornado, rafovi za palete

Elgood Oy

Elgood Oy, sa sedištem u Finskoj, predstavnik je vodećih proizvođača elektronike od 1997. godine.

Poslovanje kompanije sve više se usredsređuje na pronalaženje i pružanje isplativih rešenja za elektronske mašine i opremu u uređajima za odvođenje toplote, u priključcima, razvodnim kablovima, displejima, štampanim pločama i u podsklopovima.

Zahtev

Kompanija Elgood Oy se preselila u nove prostorije u mestu Vantaa 2019. godine, a te prostorije obuhvataju kancelarijski prostor, skladište i prodavnicu. Preseljenje je izvršeno radi prilagođavanja sve većim potrebama za skladištenje, koje su se povećale za 30% za samo nekoliko godina. Zaista, više od 26.000 narudžbina je izvršeno sa 100.000 linija svake godine.

Naše rešenje

Vodeća kompanija za rešenja za skladištenje Constructor Finland Oy pozvana je da istraži načine kreiranja kapaciteta za skladištenje i optimizovanja prostora za skladištenje u novim prostorijama.

Blisko smo sarađivali sa kompanijom Elwood Oy da bismo utvrdili potrebe naručioca posla i zatim implementirali najbolje rešenje, a to je maksimalno iskorišćenje raspoložive visine skladišta.

Rešenje se sastojalo u uvođenju rafova za palete i tri Tornado mašine za vertikalno podizanje.

Elgood OyRezultat

Tornado je dinamički sistem za skladištenje koji se pomera po vertikali i dostavlja neophodnu robu na ležištu direktno rukovaocu, bilo pritiskom dugmeta ili skeniranjem bar-koda. Tornado pruža maksimalni kapacitet skladištenja na minimalnom prostoru na podu i brz pristup robi.

Te mašine za skladištenje unele su fleksibilnost i efikasnost u poslovanje skladišta, jer se većina narudžbina isporučuje u vidu jednolinijskih proizvoda.

Sada kada se roba nađe na mašinama za skladištenje, radnik u skladištu ne traži robu na policama, nego mašina za skladištenje donosi policu sa robom korisniku. Tornado je jednostavan za korišćenje i znatno pojednostavljuje postupak inventarisanja i upravljanja zalihama.

Elgood OyLežište široko 4 metra optimizovano je za lokacije za skladištenje, i omogućava desetine prostora za skladištenje po platformi.

„Poslovanje kompanije se neprestano menja, jer se trendovi i potrebe menjaju,“ izjavio je Timo Niinimäki, izvršni direktor kompanije Elgood Oy.

„Razvoj kompanije Elgood Oy se nastavlja i postupci se neprekidno usavršavaju radi boljeg zadovoljavanja potreba kupaca. U skladištu ima još mesta za nove mašine za skladištenje i, ako jednu kupimo, ona će biti u aktivnoj upotrebi.“

O kompaniji Elgood Oy

Kompanija Elgood Oy je deo međunarodne Addtech Grupe i pripada odeljenju za komponente te kompanije. Zapošljava 37 ljudi, od kojih su šestoro radnici u skladištu.